Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

anitaholierhoek

Nu in:

Was in:

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Anita via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 28-09-2014 Week 21 en 22 (14)
  • 18-09-2014 Week 20 (6)
  • 07-09-2014 Week 19 (11)
  • 01-09-2014 Week 18 (3)
  • 24-08-2014 Week 17 (6)

Statistieken

Dit dagboek is 17804 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next
365 Vaccineren

Reisverslag Week 17

Toon op kaart

24 augustus 2014 | Door: Anita Holierhoek - Heskes

Aantal keer bekeken 364   Aantal reacties 6   Wilderness, Zuid-Afrika
a A

Week 17

Ja alweer een verslag! Internet ligt er nog steeds uit en ik wil echt volhouden om iedere week een blog te plaatsen, dus vandaar nu alweer eentje! Ben er speciaal voor naar een restaurant gereden (dan eten we hier ook gelijk maar wat, ha ha!) om het blog van vorige week en deze te kunnen plaatsen! Hopelijk morgen weer wel Internet, maar ja het blijft Afrika! Af en toe zet ik heel even mijn Nederlandse Internet aan, maar vanwege de kosten beperk ik het een beetje. Dus als ik niet (snel) reageer, mijn excuses!

Deze week stond dus in het teken van het niet hebben van Internet en klanten zoeken en inplannen voor onze apprenticeship (stageperiode). We moeten allemaal 5 betalende klanten zoeken die 3 behandelingen ondergaan in de eerste 3 weken van september. Nu zijn er gelukkig al mensen die zich spontaan aanbieden als ze weten dat je op de Academy zit, maar het blijft toch altijd spannend, maar ik heb ze gevonden! Bijna allemaal mensen van restaurants of snoepwinkels…… Wel spannend hoor, sommige van mijn klanten hebben nog nooit een behandeling gehad, andere zijn er weer wel mee bekend. Je krijgt per klant een half uur, gelukkig release ik al aardig binnen de tijd! In mijn laatste blogs zal ik wat meer tijd besteden aan Body Stress Release. Wat kan het voor je betekenen, wat doe ik tijdens een behandeling allemaal enz. enz. We moeten tijdens de apprenticeship wel gewoon naar school, maar de techniek die we dan leren wordt niet meer getoetst. Op dinsdagen zijn we wel vrij en de klanten kunnen op dinsdag- en zaterdagochtend en woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag langskomen.

Kevin en Elsie waren ook weer een nachtje over en hebben Lammie en mij mee uiteten genomen, heel gezellig weer even bijgekletst. Jammer dat ze zo weinig thuis zijn! We hebben het echt zo met ze getroffen!

Afgelopen week zijn we tijdens de les naar een restaurantje geweest en hebben daar in de zon ons 30 seconden-praatje in onze eigen taal voorbereid. Wat zeg je tegen iemand op straat als je wilt uitleggen wat je voor werk doet? Iedereen moet het in zijn eigen taal/dialect voorbereiden en voordragen. We hebben echt vreselijk gelachen! Kaapstad slang, Drents, Afrikaans, Vlaams, Xhosa, Fries, Portugees, Spaans, Frans, Duits, Nederlands, Amerikaans (zuiderlijke staten) en Grieks. Het ging allemaal niet te serieus, hilarisch! Leuk om eens buiten de Academy om les te krijgen met koffie en een stuk heerlijke taart!
`s Avonds Sundowners bij Grant thuis. Iedereen neemt eigen drank en wat hapjes mee en gezellig met z’n allen borrelen terwijl de zon ondergaat. Je merkt dat iedereen ondanks het naderende examen al wat relaxter wordt. Het gaat nu zo hard, over 5 weken zit ik al in het vliegtuig terug!

Gisteravond braai gehad bij Jochem om zijn verjaardag en die van Markus te vieren. Vandaag ijverig geleerd met Lammie in het zonnetje. Aanstaande donderdag hebben we ons laatste Anatomie Examen en Examen Client Management. Vrijdag volgt dan een Praktijkexamen en een Theorieexamen van de Techniek. En dan zijn we klaar met leren!!!!! Ik wil tijdens de laatste weken hier mijn teksten voor mijn site klaarhebben en ook mijn folder en alle andere zaken die ik alvast vanuit hier kan doen afmaken. Ondertussen genieten van het mooie weer en wat bruine benen kweken, want met witte melkflessen onder mijn Graduation-jurk kan ik niet op komen draven!

Kus,
Anita

PS: De foto’s voeg ik later toe!

Reageren
Vorige bericht » « Volgende bericht

Reacties (6)

24 augustus 2014 19:23 | Door: reus

Aniet,

hier wer ff een hart onder de riem, super toch theo en die meiden daar, je zegt nog 6 weken nou die gaan vliegen hoor nu jij nof ff slagen voor dat examen adsl. En dan mag je in nederland beginnen, ik ga je nog ff een keer appen voor en vraagje die ik je al en tijd geleden heb gesteld eigelijk geheim heb je er over na gedacht

dikke kus van me dames en mij en voor je het wet ben je weer in nederland ga jede herfst en winter in heb jij en hel jaar herfst en winter gehad

kus ons

24 augustus 2014 19:28 | Door: Diana

Nou ik ben weer s een x de eerste het is wel balen hoor en zeker voor jou dat het internet er weer uit ligt maar t komt wel weer terug ! Ik wens je heel veel succes met de examens toy toy toy we houden onze vingers gekruist dikke knuffels Diana XXX

24 augustus 2014 19:32 | Door: Annelies

Heee Aniet, fijne om weer wat van je te horen. Toen ik geen reactie van je kreeg, vermoedde ik al dat er iets met internet was. Wat betreft klimparcourtjes in Frankrijk of Italie: geen probleem! Die vind je tegenwoordig in ieder gebied. Wij hebben er al heel wat gezien..... en ja het blijft leuk en spannend! in Nederland kom je ze ook steeds meer tegen op de Veluwe en in Drenthe bijvoorbeeld.
Theo en de meiden naar huis.... dat betekent leren en nog even doorzetten. Het zijn waarschijnlijk wel hele bijzondere weken, want je gaat al een beetje afronden. Je zal zien dat ook deze weken voorbij vliegen. Het is nog bijna niet voor te stellen dat je weer gezellig thuis bent. Lekker weer even bijpraten met een bakkie koffie, even een uurtje sporten en gewoon even een kletspraatje op het schoolplein. Ik heb dat wel gemist!!!!
Heel veel succes deze week en ik hoop dat het lukt om je deze week nog even te facetimen.
Drukkie, Annelies

24 augustus 2014 21:43 | Door: Natas

Ff geen contact gehad wij waren ook even 4 weken uit beeld en zonder Nederlanders. ..heerlijk genoten. De opleiding is toch ook wel helemaal compleet met acquisitie en de elevator pitch! Goed hoor!! Het zou wel heel knap zijn als je met het voorbereidend werk ook al een start gemaakt heb...wat een drive;-) succes met de laatste examens ...Dikke kus xxx

24 augustus 2014 21:46 | Door: Carola

Hoi Anita,
Elke week ( als internet het doet) lees ik je reisverslag met veel interesse en nieuwsgierigheid en vind het tijd om ook een berichtje te plaatsen. Ik vind het ontzettend stoer dat je al zover bent en en wens je alle succes van de wereld met je praktijk. Het staat voor mij namelijk allang vast, dat je het gaat halen! Nog even door zetten. Als ik op social media weleens berichtjes voorbij zie komen gaat het op het thuisfront prima. Ik wens je nog heel veel plezier en succes. Gr. Carola

28 augustus 2014 14:50 | Door: Ada van Meurs

Weer een leuk stukje. Wat moet jij afkicken als je thuis bent, weer gewoon binnen een boterham eten. Succes met het laatste stukje van de cursus. Het lijkt me geweldig waar je mee bezig bent. Geniet nog van de laatste weken. Een tijd om nooit te vergeten. Wij zijn alweer volop bezig op school, we zijn er klaar voor!
Groetjes.